Aangeraden hometrainers: uitleg en advies

Op mijn werk moet ik hometrainers verkopen, dus ik wordt geacht daar veel van af te weten. Daarnaast probeer ik ook de conditie van mijn leerlingen te verbeteren, maar dat is lastig als leerlingen maar 2 of 3 uur per week les krijgen. Veel van mijn leerlingen zijn ook iets te zwaarlijvig, en daarom raadt ik hen aan om thuis oefeningen te doen met een hometrainer.

Hier zijn de twee hometrainers die in onze winkel het meeste worden verkocht, en die ik zelf aanraad:

1. De Fitbike Ride 5 voor ongeveer €300

De meest goedkope hometrainers zijn niet stevig genoeg, maar de Fitbike Ride 5 is zelfs stevig genoeg voor zware mensen. Er zijn een aantal onnodige extras, zoals de programma’s en het touchscreen, maar dat zie je tegenwoordig bij alle hometrainers. Het gaat uiteindelijk om de stevige bouwkwaliteir en in dat opzicht heeft de Fitbike Ride 5 de beste keuze op de markt.

2. De Fitbike Ride 2 voor ongeveer €200

De Fitbike Ride 2 is aanzienlijk lichter en minder stabiel dan de Ride 5. Het vliegwiel weegt 10kg en dat is een groot verschil met de 20kg van de Ride 5. In zijn algemeenheid is de constructie niet bijzonder stevig. De Ride 2 is wel goed geschikt voor vrouwen of oudere mannen, die gewicht willen verliezen door met een lage intensiteit te trainen. De gemiddelde sporter zal zich waarschijnlijk ergeren aan de Ride 2 en kan beter wat extra uitgeven voor de Ride 5, die hierboven staat.

 

Waarom een goede conditie belangrijk is

Over tafeltennis wordt wel een denigrerend gesproken, omdat het geen echte sport zou zijn. Bekijk de volgende video’s eens, en zie dat je wel degelijk een top sporter (met een topconditie) moet zijn om competitief te kunnen spelen:

Laat een reactie achter